6 Kasım 2012 Salı

PEYGAMBERİMİZİN KİMLİĞİ

PEYGAMBERİMİZİN KİMLİĞİ

Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.s.)'dir. Babasının adı, Abdullah annesinin adı Amine'dir. Hem baba, hem de anne tarafından şerefli bir aileye mensuptur.
Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.s.) 571 yılı Nisan ayının yirmisine rastlayan Rebiü'l-evvel ayının 12. Pazartesi gecesi tanyeri ağarırken Mekke'de doğdu. Babası Abdullah, O'nun doğumundan iki ay kadar önce öldüğünden biricik oğlunu göremedi.
Peygamberimiz 25 yaşında Mekke'nin asaletli kadınlarından Hz. Hatice ile evlendi. Peygamberimizin Hz. Hatice'den altı çocuğu dünyaya geldi. Bunların ikisi erkek, dördü kızdır. Sonra Mariye adındaki kadından da İbrahim adında bir oğlu daha olmuştur.
Hz. Muhammed (s.a.s.) 40 yaşına gelince Yüce Allah tarafından Cebrail (a.s.) aracılığı ile kendisine Kur'an âyetleri indirilmeye başlandı ve Peygamber olarak görevlendirildiği bildirildi.
Bunun üzerine Peygamberimiz insanları İslâm dini'ne dâvet etti. 622 yılında Allah'ın emri ile Mekke'den Medine'ye hicret etti. İnsanlığın mutluluğu için durmadan çalıştı. O, bu uğurda çok sıkıntı çekti. Allah'ın yardımı ile bütün zorlukları aştı. İslâm'ın ışığı hızla yayıldı. İnsanlık karanlıktan kurtuldu ve aydınlığa kavuştu. Peygamberliğinin 13 yılı Mekke'de, 10 yılı Medine'de geçti.
O, son Peygamber olarak görevini hakkıyla yerine getirdi ve 63 yaşında bu dünyadan göçtü. Yüce Rabbine kavuştu.

1 yorum:

Bazen yazarız dedi ki...

güzel anlatımın için teşekkür ederiz müslümanlık adına